– Lærerikt, krevende og inspirerende

Hulda Kristina Løseth Vestvik fra Verdal har studert både i Stockholm og i New York. Det siste halvåret har hun studert ved Flow Dance Education i Paris.

Høsten 2013 startet jeg en fire måneders utdanning ved Flow Dance Education Norge/Asker. Jeg hadde hørt om skolen via ei venninne. Gjennom lederen av skolen på Flow ble jeg invitert til audition til halvt skoleår i Paris, ledet av Flow dance Academy. Etter auditionen, som inneholdt hard dans og et hyggelig intervju med lederne av skolen i Paris, fikk jeg veldig positiv tilbakemelding om at jeg uten tvil måtte flytte til Paris å starte utdanningen der. Jeg hadde hørt det ville være vanskelig å komme inn på skolen, og ble derfor utrolig glad for responsen jeg fikk. Det tok ikke mange sekunder før jeg takket ja til tilbudet.

I januar 2014 flyttet jeg sammen med to andre norske jenter som også hadde kommet inn på Flow Dance Education Paris. Vi var så heldige å finne en fin leilighet veldig sentralt i Paris. Den kostet litt mer enn vårt smale budsjett, men vi angret ikke på det fordi det var både godt og enkelt å bo sentralt.

Første skoledag

Første skoledag

Dagene i Paris ble fylt med undervisning på skolen fra kl.10.00-15.00, og etter skoletid dro vi ofte på et treningssted for dansere og andre kunstarter. Det er et stort lokale der alle er velkomne for å trene på hva de vil. Det er gratis og dette er et flott tilbud de har i Paris. Folk tar med egen musikk, og har du ikke musikk selv er det bare å trekke seg mot et hjørne der de spiller den typen musikk du selv ville trene til. Lokalet heter Le Centquatre, et sted jeg vil anbefale alle å reise innom om man er i Paris, danser eller ikke. Det var på dette stedet vi delte info om dansebattler og andre dans- og kunsteventer. Her møtte jeg utrolig mange flotte mennesker, som ble venner gjennom hele oppholdet og noen for resten av livet. Jeg fikk også oppleve verdens største dansebattle, Juste Debout, som arrangeres i Paris hvert år. Det er tusenvis av mennesker fra hele verden som kommer å ser på og deltar under denne store hip-hop eventen.

 Fra verdens største hiphop battle som arrangeres på Bercy


Fra verdens største hiphop battle som arrangeres på Bercy

Skoledagene i Paris var utrolig lærerike, krevende og inspirerende. Våre lærere var noen av verdens beste dansere innenfor hip hop. De var hovedsakelig fransk, men vi hadde også noen lærere fra USA, Danmark og Norge. Ettersom skolen hadde elever fra Norge, Danmark, Frankrike og Australia gikk all undervisning og generell kommunikasjon på engelsk. Derfor hadde jeg heller ikke et så stort behov for å lære meg fransk mens jeg bodde i Paris.
Undervisningen bestod av mye teknikktrening, freestyle og selvarbeid. Vi hadde litt teori undervisning og i februar hadde vi en skriftlig prøve om hip hop historien.

I mai reiste skolen til København for å sette opp en danseteater-forestilling sammen med Flow sin utdannelse i Danmark. Forestillingen samarbeidet også med et fransk hip-hop Crew. Det var første gang Norge, Danmark og Frankrike har satt sammen en hip-hop forestilling. Fortellingen i forestillingen tok for seg forskjellige konflikter, frihetskjempere og urettferdigheter som skjer verden rundt. Det var spesielt for meg å være med på en slik stor danseoppsetning med nærmere 50 dansere.

Gjennom de seks månedene jeg var i Paris  lærte jeg veldig mye. Mot slutten jobbet vi opp mot en avslutningsforestilling, som vi viste både i Paris og i København. Forestillingen bestod av dansestilene hiphop, house, wacking, vogue, locking, popping, freestyle og moderne dans. Det var en ren danseforestilling på hele 55 minutter. Dette var veldig krevende, men en fantastisk erfaring og ta med seg videre inn i karrieren. Vi fikk svært positiv respons fra lærere og publikum.

klassen2

Jeg er veldig fornøyd med mine 6 måneder som dansestudent i Paris.
Dansemiljøet de har der ble jeg totalt forelsket i. Jeg har fått venner for livet, både gjennom skolen og utenfor. Og ikke minst jeg har utviklet meg som danser og person.

Det er utrolig godt å komme seg ut i verden og oppleve andre dansemiljø, kulturforskjeller og treffe nye mennesker. Jeg er veldig glad jeg tok valget om å ta utdanningen på Flow i Paris.  Jeg har tidligere gått på skole i Stockholm og New York, så tanken på å flytte til en ny storby skremte meg ikke i det hele tatt.

Med mye reising og alltid fersk inspirasjon i både kroppen og sinnet, er det flott å komme hjem til Verdal og dele hva jeg har lært og opplevd med unge og eldre dansesjeler og andre.

Hulda er også Årets medspiller under Olsokdagene på Stiklestad.

Se flere bilder her:

 

Se presentasjonsvideo av Flow Dance Education Norge her