lån

Er det mulig å få lån på dagen?

Er det mulig å få lån på dagen?

editorial

Noen ganger kan man stå i en situasjon der man plutselig har behov for penger til en uforutsett utgift, og dessverre ikke har nok igjen på sparekonto. Her kan det derfor bli nødvendig med et lån. Men er det egentlig mulig å ta opp et lån på dagen, eller hvor lang tid tar prosessen?

En individuell vurdering

Før i tiden hadde man de såkalte sms lån som gjorde det mulig å søke om et lån og motta pengene samme dag. Men i dag har det kommet flere regler og mer lovgivning på området, som gjør at prosessen tar litt lengre tid.

Hver gang du søker om et lån, vil långivere nemlig foreta en individuell vurdering av søknaden og din generelle økonomi. Her ser de blant annet på din alder, din arbeidssituasjon og inntekt, tidligere og eksisterende gjeld samt andre faktorer. Dette gjør de for å ha en såkalt kredittvurdering som overordnet er den som avgjør om du kan bli godkjent til lånet.

Denne prosessen er ganske rask, men kan ikke klares på få minutter. Tiden avhenger av din økonomi, ditt ønskede beløp, og hvilken långiver du velger. I noen tilfeller vil det være mulig å klare hele prosessen på rundt 24 timer, mens det i mange andre situasjoner tar et par dager før du kan ha pengene.

lån

Større sikkerhet for deg

Denne prosessen er selvfølgelig en sikkerhet for banken slik at de ikke får problemer med deg som betaler. Det reduserer risikoen for at de ikke får tilbake pengene fra forbrukeren.

Men faktisk er det også en sikkerhet for deg, fordi det er med til å sikre at du ikke tar opp mer gjeld enn du egentlig har råd til. Det minsker risikoen din for å få problemer med tilbakebetalingen, og i verste tilfelle bli registrert som dårlig betaler og i inkasso osv.