lån

Gode råd til deg som vil få styr på privatøkonomien

Gode råd til deg som vil få styr på privatøkonomien

editorial

Privatøkonomi er et viktig emne som vi kanskje fokuserer altfor lite på, men dette er i endring. Vil du få gode råd til din privatøkonomi? Da kan du lese med her og få innblikk i hvordan du kan spare så mye som mulig og få bedre styr på økonomien. 

Ikke undersøk bare èn mulighet

lån

Det gjelder med økonomi som med mange andre ting, det finnes alltid et bedre tilbud. Derfor kan det være lurt å innhente flere forskjellige tilbud fra for eksempel mobilabonnementsleverandører, internett og lignende. Det er nemlig ikke sånn at du nødvendigvis skal finne deg i det tilbudet du får, og du kan helt fint kjøre konkurrenter opp mot hverandre, ved å si at du har fått et bedre tilbud fra en annen leverandør. Dermed kan du gjenforhandle en rekke forskjellige avtaler som utgjør dine faste utgifter, og kanskje til og med få en bedre avtale enn du hadde. Sånn kan man faktisk spare penger, hvis man setter av tid til god research. 

Det samme gjelder faktisk for lån på nettet. Det er nemlig sånn at man kan sammenligne flere forskjellige banker, så man kan se hvor ulike tilbudene rent faktisk kan være. Det kan være lurt å bruke litt ekstra god tid på denne prosessen, så man kan finne det tilbudet som passer best – og få overblikk over hvordan markedet rent faktisk ser ut. På sider som Swiftbanker.no, kan du sammenligne flere lån. 

Bli en supersparer 

Jo før du begynner å spare, jo bedre, men visste du at det aldri er for sent å bli en supersparer? Det er bedre å spare litt enn ingenting, og hvis du regner på hvor mye bare noen hundrelapper spart over et år rent faktisk blir, så kan det være god motivasjon til å komme i gang med å spare. Sjekk kontoutskriften og finn ut av hva du egentlig bruker penger på – her kan det kommer mange overraskelser, og se hvor du enkelt kan spare.