tannlege

Tannlegebesøk er essensielt for din tannhelse

Tannlegebesøk er essensielt for din tannhelse

Hvor ofte bør du gå til tannlegen din?

De fleste vet at det er viktig å få en vanlig tannlegekontroll av mer eller mindre de samme grunnene til at det er en regelmessig medisinsk kontroll. Å få regelmessige tannlegekontroller betyr at din tannlege i Trondheim tidlig kan identifisere tegn på tannråte, slik at det kan fikses før det blir for alvorlig eller dyrt. Så spørsmålet nå er: hvor ofte skal du ta en tur til tannlegekontoret?

Dette er et veldig viktig spørsmål å stille og få svar på. Ikke bare er det viktig å forstå behovet for å få hyppige tannlegekontroller, men det er veldig viktig å vite hvor hyppig det skal være. Det anbefales generelt at du oppsøker tannlegen en gang i året hvis dine tidligere tannlegeresultater ble normale. Å ikke gå mer enn et år uten en tannlegekontroll oppmuntres veldig sterkt fordi det er mange langvarige tannproblemer som kan oppdages veldig tidlig i utviklingsstadiene.

Hold ditt hvite smil og tennenne dine intakt

Det beste eksemplet på dette er tynning av emaljen din. I de fleste tilfeller tynner emaljen din veldig sakte og i løpet av flere år. Så ved å sjekke inn hvert år, er tannlegen i stand til å fange dette som skjer før noen reelle skader har funnet sted, og kan anbefale korrigerende tiltak som ikke er veldig drastiske og heller ikke veldig kostbare.

Hvis du har en eksisterende tilstand med tannlegene dine, anbefales det selvfølgelig at du kommer inn minst to ganger i året. Den største grunnen til dette er slik at tannlegen kan se om de korrigerende tiltak som er foreskrevet tidligere fungerer og hva som bør gjøres fremover. Alt i alt er det å få en tannlegekontroll regelmessig et spørsmål om personlig hygiene og personlig ansvar som ikke bør tas lett på nå eller i fremtiden.