utestue

Utestuen alle drømmer om

Utestuen alle drømmer om

editorial

Utestue er et av de aller største fenomenene de siste årene, og det er mange som drømmer om en flott og lekker utestue der man kan kose seg på lune vår-, høst- og ikke minst sommerkvelder. Her skal vi se litt nærmere å hva du skal tenke på når du skal få den perfekte utestue, og hvordan du kan kombinere drivhus og utestue. 

Drivhus og utestue 

image

På mange måter er en utestue et drivhus som man innreder så man kan sitte der og kose seg i ly for vær og vind. Med alle vinduene er det ganske så koselig når det regner ute, hvis man ellers har det varmt nok inne i selve utestuen. Det er lurt å ha ting som pledd og tepper på plass, så man enkelt kan justere etter temperaturen. I tillegg er det også viktig å fokusere på lys, så man kan få den koselige stemningen man er på jakt etter når det er mørkt ute. Hva med å henge opp lyslenker i taket og langs veggene? Det gir en eventyrlig stemning som er veldig koselig.

Det er dog mulig å bruke utestue som drivhus også, men det er lurt å dele opp litt så det også er koselig å sitte der. Her kan du gro grønnsaker og urter, og kanskje til og med også dine egne blomster. Hvis det er blomster du vil dyrke, blir det en form for integrert pynt i drivhuset, og du kan nyte blomstene i utestue en stund før du eventuelt klipper dem og tar dem med inn i huset. Det er utrolig berikende å få noe til å vokse og gro, og det gir god mestringsfølelse når man rent faktisk produserer noe. Hva med dine helt egne grønnsaker? Det er noe helt spesielt å lage et måltid med noe man har dyrket selv.