Ortopediske hjelpemidler

Bør vi ta bedre vare på føttene?

Bør vi ta bedre vare på føttene?

editorial

Du kan kanskje lure på om det er så viktig at vi tar bedre vare på føttene, og her skal vi se litt nærmere på hvorfor. Det er mange ting man kan gjøre selv, men hvorfor skal man det, og kan man få spesialpleie og hjelp for bedre fothelse? Det skal vi se på her. 

Er føttene så viktige, da? 

Føttene er en kroppsdel, eller nærmere sagt to kroppsdeler, som sitter underlig langt fra resten av kroppen. Dermed er det også sånn at man kanskje enkelt kan glemme at de er der, og at de kanskje trenger litt ekstra oppmerksomhet, støtte og pleie.

Det er nemlig sånn, hvis du tenker over det, at føttene rent faktisk bærer resten av kroppen. De har hele tyngden fra kroppen din, og dermed også en stor belastning, når du står, går eller løper. Det vil også si, at det eksempelvis har utrolig mye å si hva slags sko du går i. Det er nemlig sånn at plager som begynner med føttene, kan forplante seg i ledd, knær, korsrygg og rygg, og det er ikke alltid man kommer på med en gang, at man går i dårlige sko, og at det rent faktisk kan være årsaken. Derfor er noe av det første alle kan gjøre, å skaffe seg gode sko, så man kan få den støttene man trenger.

Ortopediske hjelpemidler

Benytt deg av ortopediske hjelpemidler 

Hvis man vil ha enda litt mer hjelp, så kan det være en god ide å benytte seg av ortopediske hjelpemidler. Ortopediske hjelpemidler kan for eksempel være å få laget en spesiallaget såle, som gjør at skoene blir tilpasset nettopp dine behov. Da får du akkurat den støtten du trenger når du går, løper eller står. Det er lurt å prioritere gode sko, og i dag finnes det mange sko på markedet som er både pene og gode.